Uhliarik: stiahli výpovede - VYVRáTENé!

05.10.2011 23:31

Slová ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika, KDH o tom, že niektorí lekári už stiahli svoje výpovede, sa zatiaľ podľa zistení HN nepotvrdzujú. Po rokovaní s riaditeľmi nemocníc minister uviedol, že sa tak deje v nemocniciach

  • v Piešťanoch,
  • Brezne,
  • vo Fakultnej nemocnici v Prešove aj
  • v Nitre. Výpovede vraj majú
  • stiahnuť aj všetci lekári v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej.

Naše zdroje z nemocníc však hovoria, že reálne svoju výpoveď doteraz nestiahol žiadny lekár.

https://hnonline.sk/c1-53115640-uhliarik-neuspel-lekari-vypovede-nestahuju 5.10.11

 

Rovnakú informáciu potvrdili už popoludní:

PIEŠŤANY 5. októbra (WEBNOVINY) - V piešťanskej Nemocnici Alexandra Wintera podalo k 1. októbru výpoveď 24 lekárov. Okrem jednej lekárky nikto ďalší svoju výpoveď nestiahol. Agentúre SITA to povedal predseda zdravotníckych odborov v nemocnici Alan Suchánek. Poprel akúkoľvek dohodu s vedením nemocnice o stiahnutí výpovedí.

Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik, KDH v utorok po stretnutí s riaditeľmi nemocníc uviedol, že lekári z piešťanskej nemocnice a Národného rehabilitačného centra Kováčová svoje výpovede stiahnu. "Takáto informácia nie je pravdivá. Výpoveď stiahla len jedna nová lekárka, ktorá má jednomesačnú výpovednú dobu, nikto ďalší,“ povedal Suchánek.

V Nemocnici Alexandra Wintera pracuje približne 60 lekárov. Nemocnica funguje už niekoľko rokov ako nezisková organizácia. Lekárske odborové združenie, ktoré koordinuje podávanie výpovedí v nemocniciach, v Piešťanoch nemá svoju organizáciu. Agentúra SITA sa v súvislosti s informáciou o stiahnutí výpovedí v Piešťanoch snažila osloviť aj riaditeľa nemocnice Róberta Mamrillu, ten si však na vysvetlenie nenašiel čas.
 viac: https://www.webnoviny.sk/zdravie/lekari-z-piestan-sa-nechystaju-stiah/412366-clanok.html 5.10.11

 

a včera aj lekárski odborári:

www.loz.sk